Dan Hylander med duo / Liedström & co

lördag juni 10, 2017

Under 90-talet höll Dan mest på med att skriva musik till andra artister vilket bidrog till stora framgångar.
Totta Näslund solodebuterade för att fira sin 50-årsdag och Hylander både producerade och skrev låtarna på hans första album ”Totta” och även de flesta av sångerna på ”Totta 2”, ”Totta 3” och ”Duetterna. Samarbetet resulterade i en guld- och en platinaskiva.
Dessutom har han producerat artister som engelske rocklegenden Billy Bremner (Rockpile)och Sylvia Vrethammar. Som låtskrivare har han haft framgång med allt från Thorsten Flinck till Sven Ingvars. Så sent som i november -11 fick Larz-Kristerz en guldskiva för sitt nya album som bl.a. innehåller Dans ”Lögner och porslin”. Singlarna ”Aldrig försent att bli ung” och ”Allt jag är” var båda listade för riksrotation på P4 under 16-18 veckor sommar/höst -11.
Under året gjorde han ett flertal framträdanden i SVT och TV4.
I mars 2012 smäller det igen…Då släpper Dan Hylander & Orkester sin Live-DVD/CD, preliminärt kallad ”Förscenad”…

Liedström, poppoet, låtskrivare och artist har under 2016 debuterat som soloartist och släppt singel o EP. Arbete med album pågår. planerad release, 2017.

Liedström har gedigen artist- & musikbranchkarriär bakom sig. Som låtskrivare och sångare i olika band har han en egen 12:e-placering på svenska topplistan. Ha...r lirat bas med Jack Vreewijk i några år... har haft hur många spelningar som helst, högt och lågt. Kul tycker han själv att ha lirat förband till både Ebba Grön & Phil Lynott när det begav sig.
Tillbaka