Wermland Americana:

lördag juli 13, 2019

Artister
Bro Mesa
Ryktet går om Bro Mesa, det nystartade bandet från Kristinehamn som debuterade inför slutsåld publik på Ölme Diversehandel tidigare i år. Med sin countrydoftande americana på svenska fick de publiken att uppleva ”en genuin känsla av tajta Austinband från Texas med mycket skicklig musikalitet, stämsång och ett proffsigt Amerikanskt tryck i låtarna" (Schumann, 2019).

Bro Mesa består av tidigare bandmedlemmar i Knekta Kungar, med Joakim Hildingsson fortsatt i spetsen. Med tydliga influenser från artister som Brent Cobb, Cordovas och Creedence ger Bro Mesa en musikalisk käftsmäll som får vilken Outlaw-romantiker som helst att vända andra kinden till.
Zulueta

En inblick i en helt vanlig människas tankar om livet, döden och allt däremellan. Så skulle man kunna beskriva indie-folkbandet Zulueta. Men att endast kalla dem enkelspåriga folkfantaster vore att vara ignorant.

Inspiration hämtas från många olika länder och genrer, vilket inte minst märks på bandnamnet. Zulueta är nämligen hämtat från bröderna Benjamin och Sebastians spanska rötter. Kombinationen av de personliga tankarna, de spanska rötterna och de musikaliska influenserna resulterar i ett säreget sound med ena foten i det förflutna och den andra i framtiden.

Vincent Jedselius

Vincent Jedselius är en singer-songwriter med rötterna fast förankrade i den lilla bruksorten Fagersta. Med självutlämnande lyrik tillsammans med den karaktäristiska baktakten berättar Vincents musik om en kantnött uppväxt i Bergslagen.

Man pratar om americana i samklang med ett "bluesigt" uttryck och en "soulig" nerv, på svenska. Eller som Vincent själv kallar det; Bergslagsblues."

Tillbaka