Karin Rudefelt & Doctor Blues

lördag augusti 24, 2019

Karin Rudefelt – Sång
Karin har, liksom övriga i bandet, sina rötter i det småländska Bluesbältet. Hon hämtar sin inspiration från bl.a. Bonnie Raitt, Sheryl Crow, Beth Hart, Eva Cassidy, och Louise Hoffsten.

Karin har förmågan att snabbt ge själ åt låtarna genom sina personliga tolkningar och hennes röst har bl.a. beskrivits som ett knytnävsslag i magen. Hon förvånar ständigt publiken med sitt kraftfulla uttryck.

Lennart Olofsson – Gitarr, Akustisk Slide och Sång

Lennart O är ”The Foundation and Power of the band” och bidrar med kraft till låtarnas gestaltning, utöver att han skriver det mesta av materialet.

BB King, Buddy Guy, Peter Green och Jimi Hendrix är några av de stora inspiratörerna, och bidrar till ett komplext musikspråk i gitarruttrycken.

Peter Borgström – Bas och Pedaltamburin

Inspireras av all slags musik – från cool jazz till hårdrock. Till skillnad från favoritbandet Calexico, spelar han hårt, rått och gärna lite funkig bas.
Gjorde en repa med Lennart Olofsson i Ensamble Grotesque på 80-talet samt en med Doktorerna i början av 90-talet. Antireligiös.

Tobias Magnusson – Trummor

Tobias är den rockigaste av alla i bandet. Han har rötterna i hårdrocken och besöker nästan varje år ”Sweden Rock”, där han hämtar ny inspiration.
Förutom att vara en kraftfull och stadig trummis är Tobbe bandets mest händige medlem som löser tekniska och praktiska problem snabbt och smärtfritt. Nästan helt utan gnäll.

Tillbaka